Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwbouwproject van Woonbron in Wielwijk opgeleverd

DORDRECHT – Aan de Cornelis Trompweg en de Van Kinsbergenstraat in Wielwijk is woensdag een nieuwbouwproject opgeleverd van Woonbron. De laatste oude woonblokken werden hier eind oktober 2021 gesloopt, de eerste paal van de nieuwbouw ging in april 2022 de grond in en deze week was dus de feestelijke oplevering. Hierbij waren ook veel nieuwe bewoners aanwezig. In dit project heeft Woonbron 64 sociale huurappartementen- en 16 koopwoningen ontwikkeld. Alle woningen zijn verhuurd en verkocht. De bouw was in handen van BM Van Houwelingen. KAW-architecten tekenden het ontwerp van deze woningen. (Foto: Erno Wientjens)

Actueel

Winnende wijkbomen

DORDRECHT – De winnende bomen van de eerste Dordtse wijkboomverkiezingen zijn bekend. In Stadspolders, Wielwijk en Dubbeldam konden wijkbewoners hun favoriete boom nomineren. De verkiezing is een initiatief van de Bomenridders, maar in de jury zaten ook mensen van het IVN, de gemeente en Woonbron. “De winnende bomen komen op de gemeentelijke bomenlijst en mogen minstens honderd jaar blijven staan”, vertelt Bomenridder Peter Raggers. “De gemeente heeft beloofd er alles aan te doen om ze gezond oud te laten worden.” (Foto’s: Stolk Fotografie).

112-nieuws

Driemaal brand in één week: bewoners portiekflats zij ongerust

DORDRECHT – Bewoners van de Witte de Withstraat zijn in de afgelopen week drie keer opgeschrikt door brand. Een keer veroorzaakte een wasdroger de brand, van de andere twee branden is de oorzaak nog niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar. Gelukkig is niemand bij de drie brandengewond geraakt. Bewoners die niet terug kunnen naar hun eigen woning hebben elders onderdak gevonden.(Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Onderzoek naar serie branden in Wielwijkse portiekflats

DORDREHT – Woensdagavond rond 21.30 uur werd brandweer voor de derde keer deze week gealarmeerd voor een brand in een de portiekflat aan de Witte de Withstraat in Wielwijk. De eerste brand was zondag. Toen stond in één van de portieken een matras in brand. Afgelopen maandag vloog er een droger in brand in een woning en woensdagavond waren er zelfs meerdere brandjes in onder meer kelderboxen onder een flat. De brandweer sloeg vrij snel groot alarm geslagen, aangezien bewoners op de balkons stonden en niet weg konden. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plekke. Er werden acht woningen ontruimd en meerdere bewoners nagekeken die rook hadden ingeademd. Bij verschillende woningen werden ramen verwijderd om extra goed te kunnen ventileren. Omdat er al voor de derde keer in zeer korte tijd brand is in de straat en er woensdagavond op meerdere plekken tegelijk brand was, is er het sterke vermoeden van brandstichting. Vandaag wordt daar uitgebreid onderzoek naar gedaan door de politie/recherche.

Actueel

SDK Albatros compleet vernieuwd

DORDRECHT – Wethouder Peter Heijkoop knipte zaterdag samen met Damon met een gigantische schaar het openingslint door van de vernieuwde locatie van SDK kinderopvang bij De Albatros in Wielwijk. De locatie in Wielwijk is gerenoveerd en uitgebreid met een duurzame houten aanbouw. (Foto: SDK kinderopvang)