Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zin in een dansfeestje?

Iedereen in Dordrecht wordt van harte uitgenodigd om op zaterdagavond 17 februari 2018  mee te dansen  of gewoon een kijkje te nemen op de jaarlijkse feestavond van Werelddansvereniging Machar.

Orkest Mista uit de regio Den Haag – Gouda zal op deze avond een internationaal folkloristisch dansrepertoire spelen. Veel dansen komen uit de Balkan-regio, maar het orkest speelt ook muziek uit de rest van Europa , Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en meer.

Machar danst al bijna 70 jaar in Dordrecht, mocht de vereniging nog onbekend zijn voor u dan is dit een kans om kennis te maken met deze gezellige en energieke vereniging.

Bent u geïnteresseerd, of nieuwsgierig  geworden? U  bent welkom voor een gereduceerd tarief van  € 5,00. Hiervoor krijgt u,  naast een gezellige dansavond, ook de mogelijkheid om vier keer te komen meedansen op onze wekelijkse dansavonden op woensdag avond in het sport+gebouw in het leerpark.

Het feest begint om 20:00 uur en vindt plaats in De Plint, Maarten Harpertsz Trompweg 235,
3317 NE Dordrecht.

Kijk voor meer informatie op www.machar.nl of op onze Facebookpagina Machar Dordrecht.

We hopen u te ontmoeten op 17 februari a.s.!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Politie heeft handen vol aan familieruzie in Wielwijk

DORDRECHT – Maandag aan het einde van de middag had de politie haar handen vol aan een uit de hand gelopen familieruzie in de Willem Barentszstraat in Wielwijk. Een langer lopend conflict escaleerde in een vechtpartij, waarbij een van de verdachten zich uiteindelijk met een opgeheven klauwhamer op een agent richtte. Voordat hij het wapen kon gebruiken, werd de 54-jarige Dordtenaar met behulp van pepperspray en een diensthond onder controle gebracht en aangehouden. In totaal werden zeven personen gearresteerd. Op Facebook zijn verschillende filmpjes verschenen van de escalerende situatie.

Actueel

Vosje gespot op Dordtse Kil II

DORDRECHT – Is het een kat? Is het een hond? Nee! Het is een vosje. Dordtenaar Rudi van Hees was maandagavond op de Dordtse Kil II om zijn dochter op te halen. Op de Kamerlingh Onnesweg zag hij in het grasveld een vos zitten. Volgens Van Hees moet het dier vanaf de dijk het industrieterrein opgelopen zijn. Hoe dan ook, een bijzondere vondst.

Politieberichten

Twee arrestaties na huiselijke ruzie

DORDRECHT – Tijdens een ruzie in de huiselijke sfeer is een 48-jarige man in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 april gewond geraakt. De man had ruzie met een eveneens 48-jarige vrouw in een woning aan de Barkstraat in de wijk Wielwijk.