Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wielwijk Ahoy! nr. 2, April 2017

In deze editie leest u onder meer:
‘WIELWIJK IS MIJN WIJK’ MODERNE WARMTE, GRATIS BLOEDDRUKMETING, PROEF IN DORDRECHT ,R-CONNECT!?, VACATURE  MEIDENHUISKAMER, INTERNATIONALE VROUWENDAG 8 MAART 2017, SOCIAAL TEAM WIELWIJK, COLUMN, ACTIVITEITEN IN DE ADMIRAAL, LANDELIJKE OPSCHOONDAG IN WIELWIJK OP 29 MAART 2017, WARME TRUIENDAG OP DE BASISCHOOL DE FONTEIN, GEWONNEN: DE ZILVERVLOOT!, WANDELEN EN HARDLOPEN VOOR HULP AAN KWETSBARE VROUWEN EN LENTE IN WIELWIJK.
Heeft u de krant gemist of wilt u deze nog eens nalezen? Kijk dan op de website www.wijkendordrecht.nl

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Indonesische bazaar in Andreaskerk

DORDRECHT – In de Andreaskerk, aan de Jacob van Heemskerckstraat 19, vindt zaterdag 15 juni van 11.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse bazaar plaats van de afdeling Rotterdam –Dordrecht van de GKIN (Gereja Kristen Indonesia Belanda). Het programma bestaat uit veel Indonesische muziek en dans. Ondertussen kan er genoten worden van Indische drankjes, koekjes en maaltijden, waaronder saté en nasi rames.

Cultuur

Shanty’s op het Admiraalsplein 

DORDRECHT – Op het Admiraalsplein klinken zaterdag 1 juni weer gezellige shanty- en zeemansliederen. Shantykoor De Admiraliteit organiseert voor de twaalfde keer het shantyfestival. Uiteraard neemt gastheer De Admiraliteit plaats op het podium. Daarnaast zijn drie andere koren uitgenodigd om voor muzikale gezelligheid te zorgen. Publiek mag natuurlijk meezingen. Graag zelfs!

Actueel

Sloop Refaja van start

DORDRECHT – Een sloopbedrijf is gestart met de ontmanteling van het voormalige Refaja-ziekenhuis. Daarna volgt in fases de sloop van het gebouw en de naastgelegen zusterflat. ABB Bouwgroep uit Sliedrecht gaat daarna op het 6,5 hectare grote terrein een ‘fraaie, groene woonwijk’ realiseren. Hoe die eruit gaat zien, moet de komende tijd nog verder ingevuld worden, vertelt verkoopmanager Lizzy van Zummeren van ABB.