Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Repair Café Wielwijk op 1 april

Is uw fietsverlichting kapot, werkt uw cd-speler niet meer of zit er een gat in uw overhemd? Repair Café Wielwijk is op zaterdag 1 april van 9.00 tot 12.00 uur geopend voor diverse reparaties van kapotte apparaten, fietsen en kleding en het slijpen van scharen en messen. De vrijwilligers repareren, samen met u, de kapotte spullen die u meeneemt.

Heeft u geen reparaties? Ook dan bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee. Het Repair Café in wijkcentrum De Admiraal (Admiraalsplein 168) is gratis toegankelijk. Voor de reparaties wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Dit wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe materialen en gereedschappen. Repair Café Wielwijk is een initiatief van stichting De Wielborgh en MEE Drechtsteden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Repair Café Wielwijk? Neem dan contact op met Niek Jansen, medewerker MEE Drechtsteden, T 078 617 92 07 of e-mail niek.jansen@meedrechtsteden.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Indonesische bazaar in Andreaskerk

DORDRECHT – In de Andreaskerk, aan de Jacob van Heemskerckstraat 19, vindt zaterdag 15 juni van 11.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse bazaar plaats van de afdeling Rotterdam –Dordrecht van de GKIN (Gereja Kristen Indonesia Belanda). Het programma bestaat uit veel Indonesische muziek en dans. Ondertussen kan er genoten worden van Indische drankjes, koekjes en maaltijden, waaronder saté en nasi rames.

Cultuur

Shanty’s op het Admiraalsplein 

DORDRECHT – Op het Admiraalsplein klinken zaterdag 1 juni weer gezellige shanty- en zeemansliederen. Shantykoor De Admiraliteit organiseert voor de twaalfde keer het shantyfestival. Uiteraard neemt gastheer De Admiraliteit plaats op het podium. Daarnaast zijn drie andere koren uitgenodigd om voor muzikale gezelligheid te zorgen. Publiek mag natuurlijk meezingen. Graag zelfs!

Actueel

Sloop Refaja van start

DORDRECHT – Een sloopbedrijf is gestart met de ontmanteling van het voormalige Refaja-ziekenhuis. Daarna volgt in fases de sloop van het gebouw en de naastgelegen zusterflat. ABB Bouwgroep uit Sliedrecht gaat daarna op het 6,5 hectare grote terrein een ‘fraaie, groene woonwijk’ realiseren. Hoe die eruit gaat zien, moet de komende tijd nog verder ingevuld worden, vertelt verkoopmanager Lizzy van Zummeren van ABB.