Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Mantelzorgers haken en breien met elkaar

Op dinsdag 3 oktober is de maandelijkse inloop voor mantelzorgers in wijkcentrum De Admiraal, Admiraalsplein 168. Mantelzorgers kunnen elkaar hier ontmoeten, ervaringen delen en nieuwe energie opdoen. MEE Drechtsteden organiseert deze bijeenkomsten elke eerste dinsdag van de maand, tussen 13.30 en 15.30 uur.

 Mantelzorgers doen met elkaar een leuke, eenvoudige creatieve activiteit onder het genot van een kopje koffie of thee. Op 3 oktober gaan de mantelzorgers samen met een ervaren vrijwilligster haken en breien. Iedereen kan meedoen, ervaring mag, maar hoeft niet. U bent van harte welkom om mee te doen! Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Op de website en facebookpagina van MEE Mantelzorg vindt u het volledige programma van het najaar.

Meer informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Chantal Kruithof, consulent Mantelzorgondersteuning of met Vanessa Groenenberg, medewerker MEE Drechtsteden team Wielwijk. Zij zijn telefonisch te bereiken via het Servicebureau van MEE Drechtsteden, T 078 750 89 00 of per e-mail servicebureau@meedrechtsteden.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Politie grijpt in bij feestje in Wielwijk

DORDRECHT – Een verjaardag aan de Brikstraat in Wielwijk liep in de nacht van zaterdag op zondag uit ingrijpen van de politie. Er werd één persoon aangehouden. Hij liep enkele beetwonden op van een politiehond.

Actueel

Wijkagent loopt mee op ‘afvalrondje’ door Wielwijk

DORDRECHT – Wijkagent Bernhard van der Walle ging deze week op pad met Roger Wagemans van buurtpreventie Crabbehof. Roger is dagelijks te vinden in de verschillende wijken van Dordrecht om afval op te ruimen dat door andere mensen wordt achterlaten. “Als wijkagent zet ik mij in voor een veilig Wielwijk, waar milieu ook een onderdeel van is”, zegt Van der Walle. “Het is erg om te zien welk afval er allemaal op straat ligt. Laten we daarom met z’n allen ons afval opruimen waar het hoort. Alleen samen kunnen we onze wijk nog mooier maken. Wil je ook een keer mee willen lopen met Roger? Hij kan namelijk wel wat extra handjes gebruiken! Neem dan contact met hem op via social media.” Meer info is ook te vinden op thrashwalker.nl. (Foto’s: Stephanie van Sluijsdam)

Actueel

Slachtoffer steekincident loopt gewond politiebureau in

DORDRECHT – Op het politiebureau aan de Overkampweg kwam vanavond rond kwart voor zeven een gewonde man binnenlopen. De 37-jarige Dordtenaar was kort daarvoor in het gezicht gestoken tijdens een ruzie in een woning op de Vest. De man werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Later op de avond kon de politie een 28-jarige Dordtenaar als verdachte aanhouden op de Van der Zaanstraat in Wielwijk. De politie onderzoekt wat er precies gebeurt is.