Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Mantelzorgers haken en breien met elkaar

Op dinsdag 3 oktober is de maandelijkse inloop voor mantelzorgers in wijkcentrum De Admiraal, Admiraalsplein 168. Mantelzorgers kunnen elkaar hier ontmoeten, ervaringen delen en nieuwe energie opdoen. MEE Drechtsteden organiseert deze bijeenkomsten elke eerste dinsdag van de maand, tussen 13.30 en 15.30 uur.

 Mantelzorgers doen met elkaar een leuke, eenvoudige creatieve activiteit onder het genot van een kopje koffie of thee. Op 3 oktober gaan de mantelzorgers samen met een ervaren vrijwilligster haken en breien. Iedereen kan meedoen, ervaring mag, maar hoeft niet. U bent van harte welkom om mee te doen! Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Op de website en facebookpagina van MEE Mantelzorg vindt u het volledige programma van het najaar.

Meer informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Chantal Kruithof, consulent Mantelzorgondersteuning of met Vanessa Groenenberg, medewerker MEE Drechtsteden team Wielwijk. Zij zijn telefonisch te bereiken via het Servicebureau van MEE Drechtsteden, T 078 750 89 00 of per e-mail [email protected]

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Voorbereidingen voor nieuw geluidsscherm bij Wielwijk

DORDRECHT – Heijmans Infra gaat een paar kilometer aan nieuwe geluidsschermen langs de A16 en de N3 neerzetten. Dit wordt gedaan in verband met de bouw van honderden woningen binnen het project Amstelwijck. Langs de A16 was bij businesspark Amstelwijck het werk al begonnen. Deze week wordt verderop bij Wielwijk gestart met de voorbereidingen en langs de N3 bij Wilgenwende.

Actueel

Burgemeester sluit illegaal seksbedrijf in Wielwijkse woning

DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff heeft een woning aan de Witte de Withstraat in Wielwijk voor drie maanden gesloten. In de woning werden bij een controle twee sekswerkers aangetroffen die werkten zonder de benodigde vergunning.

Actueel

Twee nieuwe (mini)bossen

DORDRECHT – Het was dinsdag, positief gezegd, groeizaam weer. Nat en blubberig zou je ook kunnen zeggen. Leerlingen van IKC De Fontein en Kindercampus OBS Albatros plantten ’s middags samen met IVN Natuureducatie en de gemeente min één klap het tweede en derde Tiny Forest van Dordrecht. Het dubbele minibos komt aan de Van Gendtstraat in Wielwijk, ter hoogte van beide scholen. Wethouder Marco Stam kwam ook langs om een handje te helpen. En om de naam te onthullen van het bos. Deze is door de leerlingen zelf bedacht: ‘Beastbos’. Lees meer over de minibossen in de Dordt Centraal van deze week!